Wat is een hotstone massage?
Een hotstone massage is zoals het woord al zegt een massage met “hete” stenen.
De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden (lekker warm en niet te heet). Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen; dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

Wat is het doel? Wat doet het precies?
De Hotstonemassage is met name geschikt voor of bij:

  • ​Spanningen
  • stress
  • spierproblemen
  • fibromyalgie
  • gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)
  • slechte doorbloeding
    ​Maar ook bovenal voor mensen die eens lekker willen genieten van de weldaad en ontspanning van een Hotstonemassage.

Wat houdt een behandeling in?
Eerst wordt er een aantal stenen op u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. Er wordt zowel met de handen als met de stenen gemasseerd. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen.

Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring.

Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden, wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een hotstonemassage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.