Telefoonnummer

06-48074866

E-mail

info@vanaranka.nl

Openingstijden

ma-do 9:00-21:00 vrij 9:00-17:00

Wat is hartcoherentie

Je hart en hersenen communiceren continue met elkaar. Onbewust hebben ze een grote invloed op elkaar. Denk bijvoorbeeld maar aan een schrikreactie: als je schrikt wordt dit in je hersenen geregistreerd en als gevolg gaat je hart sneller kloppen. Het hart past zich dus aan op basis van de signalen uit je hersenen. Door middel van training kan je de communicatie tussen je hart en je hersenen beïnvloeden.

De tijd tussen twee hartslagen verschilt voortdurend. We noemen deze variatie hartslag variabiliteit of afgekort HRV. Deze variatie in je hartslag toont aan dat je hart zich goed aanpast aan de omstandigheden die er zijn. Vaak wordt deze hartslag variabiliteit ook wel gezien als een belangrijke indicatie van je fitheid.

Hoe het patroon van onze hartslag variabiliteit eruitziet, geeft de mate van coherentie weer. Als we ontspannen zijn en rustig in- en uitademen, dan is er een hoge hartcoherentie. Wanneer we gestrest zijn, gejaagd of een ons onprettig voelen zal de hartcoherentie laag zijn. Het trainen van deze hartcoherentie kan je helpen om zelf meer controle te krijgen over je hartslag variabiliteit.

Wil je beter leren omgaan met stress? Onrust in je lichaam verminderen? Of meer controle krijgen over je eigen energie? Hartcoherentie kan een effectieve manier zijn om je klachten te verminderen en je mentale veerkracht te versterken. Door meer bewust te worden van je ademhaling en te oefenen met de snelheid van ademen kan je je hartcoherentie verbeteren.

10 weken programma inclusief behandelingen

Door middel van een persoonlijk 10 weeks programma inclusief VoetreflexPlus behandelingen kan ik je helpen om goed te starten met de hartcoherentie training. Doormiddel van wekelijkse oefeningen van 3x drie minuten per dag help ik je om de techniek eigen te maken en coach ik je om de techniek actief te gebruiken. Daarnaast krijg je dus elke week ook een behandeling ter ondersteuning én om die transformatie te maken.

Waarom hartcoherentie?

Als je hartritme coherent is, maakt je lichaam minder cortisol en meer DHEA aan. Cortisol is een stresshormoon, DHEA is een anti-stress hormoon. Door het trainen van hartcoherentie en de combinatie met de VoetreflexPlus behandelingen krijg je aanzienlijke voordelen:

  • Minder vermoeidheid
  • Beter kunnen slapen
  • Sterker immuunsysteem
  • Goed humeur
  • Lagere bloeddruk
  • Beter presteren onder druk
  • Verminderen van stress klachten
  • Afvallen
  • Minder piekeren
  • Verlichting van nek- en schouderklachten

Je lichaam zal minder snel van slag zijn als je in stressvolle situaties terecht komt. Kortom: hartcoherentie zorgt voor balans in lichaam en geest.
De positieve gevolgen van hartcoherentie zijn wetenschappelijk bewezen. In onze buurlanden België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk wordt de techniek al veelvuldig toegepast.