Telefoonnummer

06-48074866

E-mail

info@vanaranka.nl

Openingstijden

ma-do 9:00-21:00 vrij 9:00-17:00

Voetreflexologie is een natuurlijke vorm van genezen en dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg. Omdat voetreflexologie inwerkt op alle systemen van het lichaam is deze voor alle klachten inzetbaar. Bij plotseling opkomende klachten werkt het heel snel, maar de behandeling van chronische klachten vergt meer tijd doordat ook de onderliggende oorzaken van de klacht worden behandeld.

Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met alle organen en weefsels van het lichaam. Bij reflexzonetherapie worden deze reflexzones bewerkt waardoor een verbetering van verstoorde orgaan- en weefselfuncties wordt bereikt. Stimulering van deze reflexpunten geeft in de bijbehorende organen en weefsels een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en een betere energiedoorstroming. De leefomstandigheden van de lichaamscel worden geoptimaliseerd. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van de mens ingeschakeld. Het ontspannende effect van de therapie speelt daarbij een belangrijke rol.

Combinatie westerse reflexologie en Chinese leer

VoetreflexPlus is een unieke combinatie van de westerse reflexologie en de Chinese leer. In de TCM (Traditionele Chinese Geneeswijze) speelt voetmassage al eeuwenlang een belangrijke rol.
De Chinese geneeskunde is gebaseerd op het begrip Qi, dat is te vertalen als energie.
De Chinese filosofie gaat uit van een holistisch mensbeeld, waarin lichaam, geest en emotie niet te scheiden zijn. Qi is zowel betrokken bij onze gevoelens en gedachten als bij alle fysieke processen van de mens.
Qi stroomt in het lichaam door de meridianen, een netwerk van energiebanen, dat ieder deel van het lichaam voorziet van energie. In een gezonde toestand is de energiestroom in balans. Door invloeden van binnenuit of van buitenaf kan deze balans echter verstoord raken.

Naast de lichamelijke functies is elk orgaan ook gekoppeld aan een bepaalde emotie. Emotionele problemen zoals verdriet kunnen orgaan- en mentale problemen geven, maar ook omgekeerd. Een blokkade in een meridiaan kan dus zowel een lichamelijke als emotionele oorzaak hebben of beiden.
Bij het vinden van de oorzaak van de klachten ga ik uit van de 5-elementenleer en de Chinese orgaanfuncties. Worden de blokkades opgeheven dan kan de Qi weer vrij stromen en komen lichaam en geest weer in balans.

Bij een VoetreflexPlusbehandeling worden niet alleen de reflexzones op de voeten behandeld maar wordt ook gebruik gemaakt van de Chinese technieken waarbij meridiaanbanen en acupunctuurpunten worden behandeld. Met name de meridiaanbanen op de onderbenen en de knieën spelen een belangrijke rol. De combinatie van knieën, onderbenen en voeten is zeer effectief.

Omdat op onderbenen en knieën wordt gewerkt is het handig makkelijk zittende kleding aan te trekken, met name een broek waarvan de broekspijpen niet knellen en kunnen worden opgerold tot boven de knie.